Ry Bibliotek

Birthe Høilund
Maj og juni 2023

Birthe Høilund har fra barn og ung været dygtig til at tegne og male. Hun var en god iagttager, og udviklede gode evner til at gengive alt med blyant på papir. Birthe blev uddannet på Danmarks Designskole, og havde i årene derefter arbejde i beklædningsindustrien som designer og reklametegner. En del år var hun desuden ansat på TEKO/VIA i Herning og underviste i frihåndstegning, croquis, farvelære, komposition mv.
Hun finder det udfordrende at kommunikere med lærredet. Uden ord, men med tanke på stemning, form og farve, og med krav til æstetik og komposition. Farverne er i de seneste år blevet dybe, varme og farvemættede jordfarver, med et strejf af klare farver i rødt og blåt.
I 1988 havde hun sin første separatudstilling i Gedsted i Vesthimmerland. Siden er det blevet til mange udstillinger. I 2022 kan nævnes en soloudstilling i Sejs-Svejbæk Kirke, Midsommer kunstudstillingen på Kirsebærgården i Svejbæk, Åbne Atelierdøre i Silkeborg og i Kunstforeningen "Lysthuset" i Nr. Vissing.
Se også: www.hoilundgalleri.dk


Tandlægernes Hus, Ry 

Rikke Knattrup
April, maj og juni 2023

Rikke Knattrup har læst kunsthistorie og gået på Aarhus Kunstskole, samt taget linjefag i billedkunst på Silkeborg Seminarium og deltaget i kurser på Aarhus Kunstakademi.
Hun arbejder med sin kunst på Det Grafiske Værksted i Silkeborg.
Rikke Knattrup forholder sig i sin kunst til det samfund, vi sammen lever i.
Mange af billederne bliver født som tanker, hvor det visuelle spejl på disse opstår let og hurtigt eller svært og over tid - andre opstår i den fysiske proces.
Hun holder af processen og glæden over de færdige udryk. Når hun sætter sine billeder fri, er de blot beskuerens at forholde sig til.
Rikke Knattrup kan følges på Facebook og Instagram.


Ry Hallen

René Fuhlendorff
April, maj og juni 2023

René Fuhlendorff, der bor i Tebstrup og har værksted i Skanderborg, har udstillet aktivt i mere end 40 år og har over 350 udstillinger på sit cv. 
Han maler hver dag og holder i realiteten aldrig fri. Han har malet mere end 3500 malerier, der hænger både i private hjem og virksomheder.
Han iagttager konstant, og affotograferer alt mellem himmel og jord og får hele tiden nye ideer. Han maler med sin underbevidsthed, og de allerbedste billeder er dem, der laver sig selv.
Se også: www.galleri-fuhlendorff.dk