Lørdag den 30. marts var der inviteret til fejring af Vilhelm Kyhns 200 års fødselsdag i læsesalen på Ry Bibliotek fra 11-13.
Der var dækket op med duge og en broget samling skønne genbrugskopper. Et lille tableau med portræt af Kyhn - friske roser med hvidtjørnegrene og levende lys hædrede fødselaren. Der var kaffe på kanden og Kvickly var sponser af lækker kagemand med marcipanskrift KYHN 200 år.
Anne-Marie Bjørn Kristensen formand for Kunstforeningen bød velkommen og takkede samarbejdspartener Ry for Kunstspor, Ry Lokalarkiv, Ry Bibliotek og Mølleskolens elever
for at være med til at festliggøre dagen - ønskede alle et par gode timer og en god afslutning på den fine Kyhn-udstilling.

Hun gjorde opmærksom på Ry Lokalarkivs foredrag på onsdag den 3. april fra 19-21 i "Udsigten" ved Kvickly hvor Henrik Bredmose Simonsens emne er " Da guldalderen kom til Søhøjlander - Vilhelm Kyhn og de andre kunstmalere på Himmelbjergegnen"
og fortalte at Jørn Guldbergs foredrag "Vilhelm Kyhn 200 år. Ry- egnen og Søhøjlandets landskaber" arbejdes der på at afholde inden påske.

"Ry for Kunstspor" havde samlet et lille kor og sang for ved "Om lidt er kaffen klar"    "Kyhn sangen" og en børnesang - god optakt til et par hyggelige timer med snak på kryds og tværs og kaffe og Kagemand i lange baner.

Mølleskolens 5 klasse havde lånt os 4 store Kyhn-parafraser der var opstillet på store stafelier rundt i lokalet. Herligt at se der engagement børnene havde lagt i fortolkningen af hans malerier.

Mindst 60-65 personer var omkring læsesalen til 200 års fødselsdagsfejring. Herligt

Kyhn-udstillingen i Foredragssalen i kælderen på Ry Bibliotek havde stort ryk-ind og mange så og genså de stemningsfulde billeder.
Udstillinge har været meget velbesøgt i de 14 dage den har holdt åben og der har været mange mange positive kommentarer fra de besøgende.