Den 26. og 27. september 2020 var Teatersalen på Ry Højskolen som forvandlet.

Ved indgangen blev de besøgende mødt af en imponerende og farverig fortolkning af fortællingen om ”Noas Ark”. Elever fra 1. A på Mølleskolen var kunstnerne bag.

I salen supplerede de 12 kunstnere værker hinanden og skabte en næsten magisk stemning hos de mange besøgende, der lagde vejen forbi i løbet af de 2 dage.  

Ved fernisering bød næstformand i Ry Kunstforening Martin Storm velkommen til dette brag af en udstilling og sognepræst i Ry Kirke Dorthe Gudmund Larsen holdt åbningstalen.  

Hun talte om ”kunstens væsen” – hvordan den ”snakker” til os både på det konkrete og det abstrakte/ånds plan. Hvad er det kunsten kan både for os hver især og for os sammen.

Der blev talt om den tyske filosof Martin Heidegger der levede i 1900 tallet. Han beskrev kunst ud fra

·         En form

·         Et materiale

·         En betydning

Form og materiale taler til os på det konkrete plan – medens betydningen er mere abstrakt. I hendes arbejdssprog kaldes det ånd – det rækker langt udover det der betragtes, og det er bl.a. det kunsten kan. Den kan medvirke til at skabe mere åbenhed og rummelighed hos den enkelte. Vi betragter, forholder os til og tager imod de nye indtryk. Den bringer os sammen som mennesker og beriger vores hverdag.

Men som alt andet skal kunstens indvirkning på os også holdes i gang - MOTIONERES -, og hun sluttede af med at ønske alle en rigtig god MOTIONSTUR mellem keramik, malerier, træ, strik, tegning, tekstil og glas. 

Efterfølgende var der en forfriskning til alle og pianist Anton Emil Vind sørgede for at tilføje en ekstra dimension til magien i salen.

Et par skønne dage hvor medlemmer af Kunstforeningen sørgede for at alle forskrifter i forhold til afspritning blev overholdt.

Galleri

Nu sker det snart …   Ry Kunstforenings store Efterårsudstilling bliver afholdt lørdag den 26.9. og søndag den 27.9. i teatersalen på Ry Højskole - begge dage fra 11-17.

Årets udstilling viser værker af kunstmalerne Jette Reinert, Irene Spure, Mads Jensen og Per Thorseth.

Tegninger af Marianne Stenbjerg, glaskunst af Bettina Vahle, stenarbejde af Boelette Isager og tekstil af Marianne Lund. Pileflet af Margit Nielsen, træarbejde af Claus Faber, strik af Annette Morsing og keramik af Laila Rask Pedersen.

Elever fra Mølleskolens 1.a vil i forhallen vise deres fortolkning af fortællingen om Noas Ark.

Interessant og alsidig udstilling hvor der bliver meget at fordybe sig i.

Formand for Ry Kunstforening Anne – Marie Bjørn Kristensen byder velkommen og

Sognepræst Dorthe Gudmund Larsen vil holde åbningstalen.  Ferniseringen vil i det hele taget foregå ude i det fri, så vi har mulighed for at holde afstand. Til udstillingen er vi meget opmærksomme på at regulere antallet af besøgende i Teatersalen. Pianist Anton Emil Vind vil igen i år stå for hyggemusik.

I billetten à 40 kr. er inkluderet en forfriskning. Vel mødt.